3 ting du skal holde øje med på de online markedspladser

Det er nemt, at blive forelsket i en hund eller sågar en hunderace når man kigger på diverse online markedspladser for hunde. På den ene side er det rigtig godt, at disse markedspladser eksisterer, da det er nemt, simpelt og hurtig, at finde de ting vi søger – i det her eksempel – en ny hund. På den anden side, så er det også nemt, at blive snydt eller komme til, at købe en hund fra en rigtig dårlig kennel eller fra nogle mennesker der har ”forstand på det”. Der er dog 3 ting du skal holde meget øje med – dem vil vi gennemgå herunder.

For billige hunde

Her skal man virkelig være opmærksom. Ordsproget ” Hvis det lyder for godt til at være sandt, så er det formentlig også for godt til at være sandt.” gør sig i dén grad gældende her. Man kan sagtens støde på annoncer hvor der bliver solgt hundehvalpe til 2.500 kroner stykket. Annoncen kan som sådan godt være reel nok, men det er vigtigt, at man holder et vågent øje med, hvilken type hund der er tale om, om den er ægte, om den har fået ormekur, er blevet vaccineret eller om den er blevet chippet.

En hund med stamtavle koster som regel 10.000 kroner eller mere. 

Der er selvfølgelig også annoncer som skiller sig ud. Eksempelvis så vi her forleden en annonce om et ældre ægtepar der havde anskaffet sig en schæferhund (med stamtavle), men som efter 6 måneder havde indset, at de måske ikke helt magtede en hund i denne kaliber. Hunden var nu omkring 9 måneder og blev sat til salg for 4.000 kroner. Den havde stamtavle, var blevet chippet, fulgt vaccinationerne og havde fået en ormekur. Det ældre ægtepar skrev i annoncen, at de blot ønskede, at hunden fik et nyt og dejligt hjem. De skrev også, at de forbeholdt sig retten til, at afvise eventuelle købere og at de ville være meget varsomme med, hvem de solgte hunden til.

En sådan annonce er der ikke noget mistænkeligt ved. Der sker fejlkøb og nogle mennesker overvurderer måske deres evne, når det kommer til visse hunderacer. En schæferhund kræver en del af sin ejer og vil formentlig få det bedre hos en familie/ejer der kan stimulere den korrekt.

Stockbilleder

Hvis du ser en hundeannonce hvor der bliver brugt stockbilleder, så skal du passe gevaldigt på. Et stockbillede er en billede du kan købe på forskellige hjemmesider. Det er for det meste ”finpudsede” billeder af alt mellem himmel og jord. Hvis du ser en hundeannonce, men hvor billedet ser ud til, at være et købt billede, så skal du være ekstra forsigtig. Det er nemlig en ret brugt metode som mange scammers bruger, når de skal lokke penge ud af købere.

Mærkværdige betalingsmetoder

Nu om dage er det meget normalt, at betale med kontanter eller med MobilePay. Hvis en sælger beder dig overføre penge til PayPal eller beder dig lave en bankoverførsel, så skal du være opmærksom. Du skal specielt passe på med alternative betalingsmetoder hvis sælger beder dig overføre pengene på forhånd. Det kan aldrig anbefales, at betale noget som helst før man har været fysisk ude, at se på hunden. Der er nogle der kræver sikkerhed i form af et ”depositum” – en slags sikkerhed for, at du nu også vil have hunden, når den er salgsklar. Dette depositum betales dog stadig først, når du har set hunden og formentlig også underskrevet en kontrakt.

Pas generelt på når du køber hund

Det er nemmere sagt end gjort. Nogle gange kan man følge alle de rigtige skridt og råd, men stadig ende ud med et dårligt køb. Når man køber en hund, så er det et nyt familiemedlem. Hvis du køber fra en kennel, kan det være en god idé, at søge efter anmeldelser af den pågældende kennel – måske endda på trustpilot. Hvis du oplever noget der virker mystisk, så er det vigtigt, at du får din tvivl stillet. Så rådet skal lyde, at hvis der sker noget som du betegner som værende et ”rødt flag”, så pas på og få afkræftet din mistanke eller stop handlen.

K

Kontakt os

Publicere artikel

Mangler du en artikel? Kontakt os og få et uforpligtende tilbud på publicering af en artikel. 

©byro A/S | Asylvej 13, 1. sal, DK-6400 Sønderborg | byro@byro.dk | +45 719 99 719 | Datapolitik